Brusketi sa paradajzom

Finger food u omiljenom izdanju. Ukusni zapečeni brusketi  u kombinaciji sa paradajzom i mješavine začina idealan su izbor kako za doručak tako i za užinu ili ih jednostavno poslužite kao predjelo. Izbor je na vama!

Processed with VSCO with a5 preset

Sastojci:

1 baget/ francuski hljeb

1 veći paradajz

maslinovo ulje

svježi bosiljak, peršun i mladi luk

sušeni celer, kopar, bosilja, bijeli luk u prahu….

malo sirćeta + sol

Priprema:

Baget isjeći na tanke kriške na koso (kao na slici). Poredati ih na papir za pečenje, svaki posuti sa malo maslinovog ulja pa posuti začinima po želji. Ja obavezno malo posolim i stavim bijeli luk u prahu, sušeni bosiljak, celer i kopar. Peći u zagrijanoj pečnici na 180 stepeni dok ne dobiju boju. (Paziti da ne zagore!!)

Paradajz isjeći na male kockice.

Dodati mu dosta usitnjenog peršuna, bosiljka i mladog luka (po želji). Dodati kašiku maslinovog ulja, pola kašike sirćeta i posoliti.

Processed with VSCO with c8 preset

Sve dobro izmiješati pa redati po prohlađenim brusketima, iii to je to 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

2018-11-26-10-38-01-1.jpg

#brusketi sa paradajzom

Leave a comment