Finger food u omiljenom izdanju. Ukusni zapečeni brusketi u kombinaciji sa paradajzom i mješavine začina idealan su izbor kako za doručak tako i za užinu ili ih jednostavno poslužite kao predjelo. Izbor je na vama!
Sastojci:
1 baget/ francuski hljeb
1 veći paradajz
maslinovo ulje
svježi bosiljak, peršun i mladi luk
sušeni celer, kopar, bosilja, bijeli luk u prahu….
malo sirćeta + sol
Priprema:
Baget isjeći na tanke kriške na koso (kao na slici). Poredati ih na papir za pečenje, svaki posuti sa malo maslinovog ulja pa posuti začinima po želji. Ja obavezno malo posolim i stavim bijeli luk u prahu, sušeni bosiljak, celer i kopar. Peći u zagrijanoj pečnici na 180 stepeni dok ne dobiju boju. (Paziti da ne zagore!!)
Paradajz isjeći na male kockice.
Dodati mu dosta usitnjenog peršuna, bosiljka i mladog luka (po želji). Dodati kašiku maslinovog ulja, pola kašike sirćeta i posoliti.
Sve dobro izmiješati pa redati po prohlađenim brusketima, iii to je to 🙂
#brusketi sa paradajzom