Lazanje paketici

Lazanje u malo drugačijem obliku. Paketići jednako ukusni i neodoljivi.

 

Sastojci:

1 pakovanje lazanje

Processed with VSCO with a4 preset

500 gr. faširanog mesa

1 veći luk

paradajz sos

sir

maslac

brašno

mlijeko

parmezan

začini

 

 

 

Priprema:

Pripremiti bolonjez sos:

Luk isjeći sitno.

2019-01-29-05.15.53-1.jpg

Na ulju prepržiti luk, dodati mu meso.

Processed with VSCO with a4 preset

Sve zajedno dinstati da meso omekša, pa dodati začine (vegetu, sol, biber, origano, bijeli luk u prahu) ….

Processed with VSCO with a4 preset

…i paradajz sos.

Processed with VSCO with a4 preset

Pripremiti bešamel sos:

Na maslacu prepržiti brašno, pa zaliti sa mlijekom.

Processed with VSCO with a4 preset

Kuhati na laganoj temperaturi pa dodati začine (sol, vegetu, biber, parmezan)

Processed with VSCO with a4 preset

Lazanje skuhati da omekšaju.

Postupak redanja se najbolje vidi sa slike.

Stavimo jednu lazanju i na sredinu stavimo malo bešamel sosa

Processed with VSCO with a4 preset

Ukrstimo drugu lazanju preko tako da dobijemo znak plus od lazanji. Na sredinu staviti bešamel sos, pa dosta bolonjez sosa.

 

Processed with VSCO with a4 preset

Posuti obilno sirom (trapist i parmezan)

Processed with VSCO with a4 preset

Preklapati naizmjenično sa lazanjom kao na slici.

Processed with VSCO with a4 preset

Poredati u pleh obložen papirom za pečenje.

2019-01-29-05.15.40-2.jpg

Svaki paketić premazati sa bešamelom.

Processed with VSCO with a4 preset

Na vrh svakog paketića staviti još sira i posuti parmezanom.

Processed with VSCO with a4 preset

2019-01-29-05.15.33-1.jpg

Processed with VSCO with a4 preset

Peći na 200 stepeni, 15-tak minuta. 🙂

2019-01-29-05.15.29-1.jpg

2019-01-29-05.15.28-1.jpg

2019-01-29-05.15.23-1.jpg

Processed with VSCO with a4 preset

2019-01-29-05.15.19-1.jpg

Leave a comment