Lazanje u malo drugačijem obliku. Paketići jednako ukusni i neodoljivi.
Sastojci:
1 pakovanje lazanje
500 gr. faširanog mesa
1 veći luk
paradajz sos
sir
maslac
brašno
mlijeko
parmezan
začini
Priprema:
Pripremiti bolonjez sos:
Luk isjeći sitno.
Na ulju prepržiti luk, dodati mu meso.
Sve zajedno dinstati da meso omekša, pa dodati začine (vegetu, sol, biber, origano, bijeli luk u prahu) ….
…i paradajz sos.
Pripremiti bešamel sos:
Na maslacu prepržiti brašno, pa zaliti sa mlijekom.
Kuhati na laganoj temperaturi pa dodati začine (sol, vegetu, biber, parmezan)
Lazanje skuhati da omekšaju.
Postupak redanja se najbolje vidi sa slike.
Stavimo jednu lazanju i na sredinu stavimo malo bešamel sosa
Ukrstimo drugu lazanju preko tako da dobijemo znak plus od lazanji. Na sredinu staviti bešamel sos, pa dosta bolonjez sosa.
Posuti obilno sirom (trapist i parmezan)
Preklapati naizmjenično sa lazanjom kao na slici.
Poredati u pleh obložen papirom za pečenje.
Svaki paketić premazati sa bešamelom.
Na vrh svakog paketića staviti još sira i posuti parmezanom.
Peći na 200 stepeni, 15-tak minuta. 🙂